Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Λ

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη από αστυνομικό στα Εξάρχεια έρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα «τι είναι οργανωμένο κίνημα» ποιοί το χρειάζονται και γιατί, ποιοί το αντιπαλεύουν και το προβοκάρουν.
Στην πόλη του Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία διαφόρων δυνάμεων και ομάδων, από ΠΑΣΟΚ έως και αντιεξουσιαστές. Κινητοποιήσεις που χαρακτηρίστηκαν από πετροβολισμούς, σπάσιμο τραπεζών, βιτρινών, αυτοκινήτων και κατέληξαν σε δυο συλλήψεις.
Το Σ.Ι.Ε.Λ. Ν.Αιτ/νιας δεν συμφωνεί με τέτοιες μορφές πάλης. Καταδικάζει την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων που αξιοποιούνται από το κράτος και την κυβέρνηση για ένταση των δυνάμεων καταστολής, ματ, χαφιεδοκαμερών. Με στόχο το ίδιο το λαϊκό κίνημα η κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια ασύλου, πολιτικού δικαιώματος, δημοκρατικών ελευθεριών.
Είναι ανάγκη σήμερα το μαθητικό, φοιτητικό να συμπορεύεται με το εργατικό λαϊκό κίνημα, ένα κίνημα που θα έχει αιτήματα και στόχους τα συμφέροντα των νέων, των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Κίνημα το οποίο θα αυτοπεριφρουρείται από κάθε ενέργεια που μπορεί να το εκθέσει σε μηχανισμούς τρομοκράτησης και συκοφαντίας, μακριά από κάθε μηχανισμό καταστολής. Κίνημα το οποίο δεν θα αναλώνεται σε ανούσιο πετροπόλεμο και δεν θα εκτονώνεται σπάζοντας τζαμαρίες. θα έχει σαφή στόχο την οργάνωση του λαϊκού αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, ενάντια στην κρατική βία.
Στηρίζουμε το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μαθητικά συμβούλια και το ΠΑΜΕ.

Το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ. σε καλεί να πάρεις μέρος στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


Συνάδελφε στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην ΠΔΣ, ωρομίσθιε, αναπληρωτή


Το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ. σε καλεί να πάρεις μέρος στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία

την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009.

Στην επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις

να απαντήσουμε με ταξική αντεπίθεση.


Η κυβέρνηση «με τα περί προσλήψεων με διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω ΑΣΕΠ, προσπαθεί να κρύψει την καθολική αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, την κατάργηση του πτυχίου ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Με εργαλείο, λοιπόν, το ΑΣΕΠ και στο όνομα της αξιοκρατίας χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο. Διαιωνίζουν και δικαιολογούν την αδιοριστία και την ανεργία . Μας λένε: «έκανα διαγωνισμό με αξιοκρατικό τρόπο, συνεπώς σωστά είσαι άνεργος και αδιόριστος!» Προσπαθούν νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ότι δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Είναι παραπλάνηση! Το ζήτημα δεν είναι ποιος από εμάς είναι ο «καλύτερος» για να διοριστεί. Αλλά να διοριστούμε όλοι!

Απαιτούμε:

  • καταβολή τώρα όλων των δεδουλευμένων σε ωρομίσθιους και αναπληρωτές

  • βασικό μηνιαίο μισθό των εργαζομένων σε φροντιστήρια που απασχολούνται 21 διδακτικές ώρες την εβδομάδα 976ευρώ (σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας) δηλ. 11.09ευρω την ώρα.

  • τα επιδόματα πολυετίας, γάμου, μεταπτυχιακών σπουδών, Χριστουγέννων

  • η απασχόληση κατά Κυριακές και Αργίες να αμείβεται με προσαύξηση 75%.

Παλεύουμε

  • για σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

  • για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.

  • κατάργηση του ΑΣΕΠ χωρίς καμία απόλυση.

  • μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Παλεύουμε με όρους σύγκρουσης!

Στις 17 Δεκέμβρη δεν πάμε για δουλειά

Διαδηλώνουμε αγωνιστικά , μαζί με τα ταξικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημάδη.

Μετά τη συγκέντρωση το διοικητικό συμβούλιο σε καλεί στο ΕΚΑ να συζητήσουμε τις εξελίξεις στον εκπαιδευτικό χώρο και το σχέδιο της δράσης μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ