Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
στην κεντρική πλατεία στις 10.00 π.μ.
Συνάδελφε-συναδέλφισσα στην ιδιωτική εκπαίδευση ,στην ΠΔΣ, ωρομίσθιε, αναπληρωτή
 Η επίθεση τους δυναμώνει! Η θύελλα των «100 ημερών» γίνεται τυφώνας! Κάτω από τη μπότα του «Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης» της ΕΕ και της κυβέρνησης ξεθεμελιώνουν εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά δικαιώματα.
Βάλλεται το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία. Με το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» προωθείται η μείωση των μόνιμων διορισμών (από 5000 σε 3000) η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ωρομισθίας, αφού προβλέπεται για το 2010-2011 ότι θα προσληφθούν 7-8 χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές. Με το σχέδιο «Καλλικράτης» συμπληρώνεται το παζλ του αποκεντρωμένου σχολείου, της πρόσληψης κατά τόπο και σχολείο, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τις επιχειρήσεις. Με το νέο πλαίσιο για τη «δια βίου μάθηση» εντείνεται η υποκατάσταση της μόρφωσης από τις δεξιότητες, η αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, χειροτερεύει συνολικά το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών της λαϊκής οικογένειας αλλά και οι όροι εργασίας.
Απέρριψε την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους ότι «δεν υπάρχει σάλιο» κι’ ότι «τα μέτρα είναι σκληρά αλλά αναγκαία». Είναι «μανούλες» στη χειραγώγηση και στην εξαπάτηση. Τα μόνα αναγκαία μέτρα είναι αυτά που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.«Σάλιο δεν έμεινε» στις τσέπες των εργαζομένων, ακριβώς επειδή «μουσκέψαν στα κέρδη» οι καπιταλιστές!
 Συνάδελφοι-συναδέλφισσες , Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Είναι η αγωνιστική στάση, η δράση στο σωματείο, η συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.
Όχι στο σχέδιο Καλλικράτης και σε κάθε μορφή αποκέντρωσης και διαφοροποίησης της εκπαίδευσης. Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ν.. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                    (http://sieagriniou.blogspot.com)