Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου



Το Ε.Κ.Α καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να πάρουν μέρος την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία  στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ ( Γραμματεία Αιτωλ/νίας) .
Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) που, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο 3ο μνημόνιο ΤΣΙΠΡΑ που αποτελεί κλιμάκωση των δυο προηγουμένων  για τελειωτικό χτύπημα  για την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα.
Ειδικότερα  για τις εργασιακές σχέσεις  και το ασφαλιστικό , πέραν από την εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων  των δυο προηγούμενων μνημονίων , επιφέρει νέο χτύπημα στις Σ.Σ.Ε. και τη μετενέργεια , την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , την πλήρη  ανταποδοτική σχέση εισφορών  – παροχών  με συνέπειες τη μείωση των συντάξεων  και στις παροχές υγείας- πρόνοιας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών  ελευθεριών και μια σειρά άλλα μέτρα . Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις  που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό  θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2016- 2019.
Το Ε.Κ.Α καλεί όλους τους εργαζόμενου; , τους άνεργους , τους συνταξιούχους  συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα  να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο , στις γειτονιές.
Μαζί με τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα , δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία , να δώσουμε αποφασιστική μαχητική  απάντηση στους κοινούς σχεδιασμούς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των μονοπωλίων.
Οργάνωση παραπέρα του αγώνα για την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής,  ώστε ο πλούτος που παράγει  ο λαός μας να αξιοποιείται για τις σύγχρονες ανάγκες  της κοινωνίας και όχι για το αβγάτισμα των κερδών των καπιταλιστών.

Καμιά ανοχή , χωρίς απογοητεύσεις και ηττοπάθεια  και εφησυχασμό. Όλοι στη μάχη , όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία . Οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι στο δρόμο για εργατική λαϊκή εξουσία .