Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015

Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καλεί τους εργαζόμενους  και το λαό της περιοχής να πάρουν μέρος στην αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία που οργανώνει το ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ  και ώρα 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία,  για να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην Αμερικανοστήριχτη Χούντα των συνταγματαρχών.
Να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν και «έπεσαν» στον αγώνα  ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή εξάρτηση και καταπίεση που επέβαλαν τα ξένα και ντόπια μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικοί τους οργανισμοί.
Τα συνθήματα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ , ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  που βροντοφώναζαν ενωμένοι εργάτες – αγρότες – φοιτητές  σηματοδότησαν τον αγώνα  της εποχής εκείνης  ενάντια στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή  φασιστική χούντα . Σηματοδότησαν την αξία της ενωμένης δράσης  και του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να είναι ο λαός αφέντης στον τόπο του.
42 χρόνια μετά τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, η φτώχεια, η ανεργία, η ένταση της εκμετάλλευσης , η παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας , οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή  μας ( νέες βάσεις στήνονται στο Αιγαίο) , η εξάρτηση από ιμπεριαλιστικούς  οργανισμούς  (Ε.Ε.- ΝΑΤΟ – ΟΟΣΑ κ.α) και τα μονοπώλια, καθημερινά εντείνονται. Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος μεγαλώνει  με απρόβλεπτες εξελίξεις .
Σήμερα δε χωράει κανένας συμβιβασμός και καμιά αυταπάτη  ότι  θα βγει  από τη κρίση ο λαός και η χώρα μας με πολιτικές αντιλαϊκές , σαν αυτές που εφαρμόζει  και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , όπως κι αυτές των προηγούμενων  κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. , κάτω από τις εντολές  της Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- ΟΟΣΑ – ΕΚΤ- ΝΑΤΟ .
Το Πολυτεχνείο μας  δείχνει το δρόμο της πάλης και του ταξικού ενωμένου αγώνα  κόντρα στις υποχωρήσεις , στους συμβιβασμούς και στην υποταγή  των συμφερόντων  του μεγάλου κεφαλαίου.
Απορρίπτουμε τις αυταπάτες ότι θα βγούμε από την κρίση με μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος , ότι θα λυθούν τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας , αποκρύβοντας  το γεγονός ότι  η κρίση είναι του καπιταλιστικού συστήματος  και όχι κακής διαχείρισης.  Τελική λύση θα δοθεί  μόνο με την ανατροπή  του και με το λαό στην εξουσία. . Με τη χώρα έξω από την Ε.Ε , το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Η εξέγερση των αγωνιστών στο Πολυτεχνείο και οι νεκροί του αγώνα της αντιδικτατορικής  πάλης  μας δείχνουν  ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε  να βαδίσουμε  είναι αυτός της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  και της ΠΑΛΗΣ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποταγής.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ  7:00 μ.μ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515


Αγρίνιο 13 - 11 -2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το  Ε.Κ.Α , στα πλαίσια του αγωνιστικού εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώνει για τους μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα  στήριξης  και συνολικότερα τη νεολαία  εκδήλωση  μνήμης τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 και ώρα  6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Α
Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει
Ø Βιντεοπροβολή
Ø Ομιλία – χαιρετισμός και μαρτυρίες
Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας


Την ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ  7:00 μ.μ. καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.