Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Λ

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη από αστυνομικό στα Εξάρχεια έρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα «τι είναι οργανωμένο κίνημα» ποιοί το χρειάζονται και γιατί, ποιοί το αντιπαλεύουν και το προβοκάρουν.
Στην πόλη του Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία διαφόρων δυνάμεων και ομάδων, από ΠΑΣΟΚ έως και αντιεξουσιαστές. Κινητοποιήσεις που χαρακτηρίστηκαν από πετροβολισμούς, σπάσιμο τραπεζών, βιτρινών, αυτοκινήτων και κατέληξαν σε δυο συλλήψεις.
Το Σ.Ι.Ε.Λ. Ν.Αιτ/νιας δεν συμφωνεί με τέτοιες μορφές πάλης. Καταδικάζει την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων που αξιοποιούνται από το κράτος και την κυβέρνηση για ένταση των δυνάμεων καταστολής, ματ, χαφιεδοκαμερών. Με στόχο το ίδιο το λαϊκό κίνημα η κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια ασύλου, πολιτικού δικαιώματος, δημοκρατικών ελευθεριών.
Είναι ανάγκη σήμερα το μαθητικό, φοιτητικό να συμπορεύεται με το εργατικό λαϊκό κίνημα, ένα κίνημα που θα έχει αιτήματα και στόχους τα συμφέροντα των νέων, των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Κίνημα το οποίο θα αυτοπεριφρουρείται από κάθε ενέργεια που μπορεί να το εκθέσει σε μηχανισμούς τρομοκράτησης και συκοφαντίας, μακριά από κάθε μηχανισμό καταστολής. Κίνημα το οποίο δεν θα αναλώνεται σε ανούσιο πετροπόλεμο και δεν θα εκτονώνεται σπάζοντας τζαμαρίες. θα έχει σαφή στόχο την οργάνωση του λαϊκού αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, ενάντια στην κρατική βία.
Στηρίζουμε το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μαθητικά συμβούλια και το ΠΑΜΕ.