Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ





Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει, με την κατάσταση για τους εργαζομένους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση να είναι απελπιστική! Η έλλειψη σύμβασης στον κλάδο έχει διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας για τους συναδέλφους ενώ παράλληλα η εργοδοτική ασυδοσία σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ιδιωτικά Σχολεία κ.τ.λ κλιμακώνεται: ωρομίσθια πείνας της τάξης των 4-5-6€, τρομοκρατικές απολύσεις, μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και δεδουλευμένων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες έξτρα ώρες και επιτηρήσεις, εντατικοποίηση και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.Πολλές είναι άλλωστε και οι περιπτώσεις μη ανανέωσης των συμβάσεων τον Σεπτέμβρη. Κοντά σ’ όλα αυτά, το δεδομένο καθεστώς ανεργίας τους θερινούς μήνες για τους συναδέλφους και οι δυσμενείς όροι επιδότησης από τον ΟΑΕΔ δυσχεραίνουν την κατάσταση.

      Παρά την συζήτηση που άνοιξε η Συγκυβέρνηση εν μέσω Καλοκαιριού και την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίαςγια την Ιδιωτική Εκπαίδευση,δεν έγινε ούτε λόγος για Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας το αντεργατικό οπλοστάσιο ανέγγιχτο, στη διάθεση φροντιστηριούχων και σχολαρχών.



Συνάδελφε, συναδέλφισσα



Αυτή την περίοδο καλούμαστε να υπογράψουμε συμβάσεις και ήδη τα στοιχεία δείχνουν πως και φέτος οι όροι κάτω από τους οποίους θα κληθούμε να εργαστούμε είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες μας. Ας σκεφτούμε, πόσες ώρες εβδομαδιαίως χρειάζεται ένας εργαζόμενος, με ωρομίσθιο 4€ ώστε να μπορέσει να έχει ένα στοιχειώδες μηνιάτικο! Από την άλλη, οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα μειονεκτούμε διαπραγματευόμενοι ατομικά με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.Πατώντας στην ανάγκη μας για εργασία, στην ανεργία και εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή οργάνωση των συναδέλφων σε Σωματεία, οι εργοδότες πιέζουν προς τα κάτω τα δικαιώματά μας, ενώ οι ίδιοι οργανώνονται σε Ενώσεις και Ομοσπονδίες.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!



Το σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών  νομού  Άιτ/νιας καλεί κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στο κλαδικό μας σωματείο που ενώνει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα και χώρο δουλειάς. Είναι ανάγκη να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα, να βάλουμε φρένο στις συνθήκες που καταβαραθρώνουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας! Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια. Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να οργανώσουμε την πάλη μας στα μέτρα των αναγκών μας, να μη συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα όποιου δικαιώματος μας έχει απομείνει.



Έλα σε επαφή με το Σωματείο!